Sony, PS5 arzının yetersiz olması nedeniyle daha fazla PS4 üretmeyi planlıyor

PlayStation 5, piyasaya sürüldüğü günden beri tedarik ve buna bağlı olarak stok sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Sony’nin PS5 açığını doldurmak ve oyuncuları PlayStation ekosisteminde tutmak için başlangıçta planladığından daha fazla PS4 üretmeye karar verdiği bildiriyor.

Bloomberg‘in raporuna göre bazı kaynaklar, Sony’nin montaj ortaklarına 2021’in sonunda montajı durdurma planlarına rağmen 2022 boyunca PS4 üretmeyi planladığını söylediğini söylüyor. Konsol devi, PS5 konsollarını yaygınlaştırmak istemesine rağmen topluluğu PS4 aracılığıyla büyütme yoluna gidiyor.

Sony, PS5 açığını PS4 ile doldurmayı amaçlıyor

DualSense, DualShock 4

Pandemi sürecindeki zorlu üretim koşulları ve küresel çip krizi teknoloji ve eğlence dünyasının pek çok bölümünü derinden etkiledi. Sony, bu stratejiyle kısıtlı PS5 üretiminin yarattığı açığı kapatmak için yaklaşık bir milyon PS4 piyasaya sürecek.

Arz edilen PS4 sayısı talebe göre ayarlanabilecek. Kararın PS4’ün eski yongalar kullanması, yapımının daha basit olması ve PS5’e göre bütçe dostu bir alternatif sunması nedeniyle verildiği söyleniyor. Bir Sony yetkilisine göre izlenen yol, “tedarik boşluğunu doldurmak ve oyuncuları PlayStation ekosisteminde tutmak” anlamına geliyor.

PS4 konsollarının üretimini artırmak, şirkete üretim ortaklarıyla daha iyi bir anlaşma için pazarlık yapma fırsatı ve pazarda daha fazla esneklik sağlayacak gibi görünüyor. Sony, Bloomberg’e PS4 üretiminin 2022 boyunca devam edeceğini onayladı, ancak önceki nesil konsolunun montajını durdurmayı planladığını da reddetti.

PS4, PlayStation ekosistemine yeni giren oyuncular için daha uygun fiyatlı bir alternatif olabilir. Konsolun devasa kütüphanesi ve platforma özel başyapıtları, PS5 için daha fazla alıcı getirebilir.

Yorum yazın

E-posta adresiniz gösterilmeyecek.